SDE

Владика Ярослав (Приріз) у Провідну Неділю: "Ісус приходить у складні ситуації людського життя і змінює хід подій"

23 квітня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький
Про це 22 квітня зазначив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м.Дрогобича.

"На початку сьогоднішньої благовісті зустрічаємо цей прекрасний Євангельський вираз "«Тоді Ісус прийшов і став по середині . . .»", – зауважив архиєрей у пастирському слові до вірних. Той день, а було це першого дня у тижні, запам'ятався апостолові Томі назавжди. "Саме тоді апостол Тома пережив свою особисту зустріч з Воскреслим Господом", – додав єпископ.

Архиєрей наголосив, що апостол Тома не наважився зробити те, що йому запропонував Ісус – вкласти палець у Його рани і руку у Його пробитий бік. "Апостол спромігся лиш на одне: впав ниць до землі та вигукнув із радістю: «Господь мій і Бог мій!»", – сказав владика Ярослав, додавши, що це визнання віри стало для наступних поколінь незаперечним доказом того, що Ісус Христос – це Господь і Бог.

У другій частині пастирського слова єпископ наголосив на святості воскресного дня, який святі апостоли кількаразово переживали по-особливому завдяки зустрічі з воскреслим Господом: "Тиждень назад вони довідалися про Воскресіння Господа. Того дня Марія Магдалина зустрінула Його при гробі; два інших учні побачили Його в дорозі до Емаус, а перед тим Ісус з'явився зібраним апостолам, серед яких не було Томи. І ось тепер за першого дня тижня Господь знову з'явився їм". Відтоді перший день тижня став особливим для християн: "Завдяки воскресінню Господа перший день тижня став першим днем нового створіння, а тим самим – першим з-поміж усіх днів у тижні, першим з усіх свят, днем Господнім".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори